Hétköznapok egy csivavával

Lillypet

Marilyn Monroe kutyái

Hogyan írta be magát a szexszimbólum a kutyatörténelembe

"Kutyák soha nem bántanak engem, csak az emberek."

Marilyn Monroe (1926-1962) az Amerikai Egyesült Államok énekesnője, színésznője és szexszimbóluma volt, de sokan nem tudják, hogy  Marilyn bolondoult a kutyákért. Igazi társként tekintett rájuk, egész életében nekik élt. Gondoskodás iránti vágyát  nekik és rajtuk élte ki. Egyik híres mondása:” A kutyák sohasem bántanak, csak az emberek”.Ez így is volt, hisz Marilnyt kicsapogó, nagyvilági, élete miatt sok kritika érte, nagyon megosztó személyiség volt. Nemcsak dögös külsejével írta be magát a történelembe hanem a kutyák iránti vonzalma miatt a kutyatörténelemben is jegyezzük Őt. Élete minden szakaszát egy kedvencével osztotta meg, talán különös magányosságát velük pótolta ? Ez azóta is talány. De nézzük, mely kutyák voltak számára a legfontosabbak:

A sort Tippy nyitja, 1932-ben, még Norma Jean néven kapott egy édes fekete-fehér szőrcsomót a nevelőapjától.

Következő kutyája egy spániel volt, nem meglepő tehát a névválasztás sem, miszerint a színésznő Spánielnek nevezte el kutyáját. Nővérével közösen fogadták örökbe, de nagyrészt Marilyn nevelte.

Harmadik kutyusa a Muggsie névre hallgatott. Az első férjétől kapott collie kutyus halála nagyon megviselte Marylint, mert a kutya minden előzmény nélkül, viszonylag fiatal korában szívrohamot kapott. A rossz nyelvek, azt mondták akkoriban hogy nem foglalkozott vele eleget, így elveszítette kedvencét, Muggsie halála nagyon megviselte a színésznőt.

Átmenetileg, amíg nem találtak végleges helyet egy Ruffles kutyus számára, addig a celeb fogadta be a szintén spániel kistestű virgoncot.

Következett Joseph 1948-ban, amikor szerződtette a Columbia Pictures, a stúdió ajándéka volt a cuki kis chihuahua. Talán úgy ítélték meg, hogy egy szexszimbólum hóna alatt egy ilyen eb jobban mutatna. Igazi gyermekeként szerette, óvta, gondozta Josephet.

chihuahua1221.jpg

chihuahau6665.jpg

chihuahua345.jpg

Hugo, a basset hound volt a következő igazi kedvenc Marilyn életében. Ami bizonyos, hogy az Arthur Miller-rel köttetett házasság végén a kutyát Marilyn nem tarthatta meg, pedig nagyon szerette.

Az utolsó kutya, aki Marilyn életének végső pillanatában is jelen volt Maf. Vajon mit láthatott azon a végzetes estén? Ki tudja? Mindenesetre a kutyát még Frank Sinatra ajándékozta Marilynnek és Maf lett a neve, ami a Maffia szó röviítéséből eredt. Halála után Sinatrához visszakerült, ugyanis Sinatra titkárnője vette magához  a kedvelt kis kutyust.

Búcsuzóul  egy igazi Marilynes gondolat: Valamiféle megnyugvás lehet a befejezés. Valami olyasmi, hogy tudom is én milyen távon futsz, aztán elérsz a célvonalhoz, és felsóhajtasz - megcsináltam! De nem. Soha - megint újra kell kezdened az egészet.”

 

 

Képek forrása: pinterest

Kerékpáros kérdőív

image.png

forrás: hvg.hu

 

Kedves Blogos Érdeklődő!

Itt a kerékpáros szezon, de a bringások jobb, ha felkészülnek rá, hogy a számukra fenntartott biciklis úthálózat mit sem javult a tél alatt sok helyen. Az illetékesek a problémákat beruházás helyett leggyakrabban egy, a bringázást tiltó táblával orvosolják. Erre megoldásként több helyen (pl.Budapesten) bringázást tiltó táblákat helyeztek ki, és ha már van lehetőség a pénzbehajtásra, a kerekezőket büntetik is. -írja a hvg.hu A biztonságos biciklis közlekedés pedig mindenki számára fontos, legyen az gyalogos, autós, vagy épp maga a kerékpáros.

Az alábbi kérdőív kitöltésében kérnénk a segítséged, melyben kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

https://goo.gl/forms/1UsyIyon1kmiuI8i2

 

 

 

 

 

 

 

Tavaszi teendőink kedvencünkkel

20170325_134448_easy-resize_com.jpg

Tavasszal a kutyatartóknak több dologra is fokozottan kell figyelni kedvenceik egészsége érdekében. A kötelező teendők mellett, mint az oltás és kölyök kutyák esetén a mikrochip, érdemes időben gondolni az élősködők elleni védekezésre és az ivartalanításra.

A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban. Ahogy ébredezik a természet hosszú téli álmából, úgy jönnek elő az élősködők, mint a bolhák és a kullancsok. Mint a legtöbb kutya egészségügyi problémával szemben, ilyenkor is a legjobb a megelőzés. Használhatunk bolha, kullancs és szúnyog elleni sprayt vagy cseppeket. Ezeknek a termékeknek a nagy előnye, hogy nem csak a kutyán és a környezetében pusztítja el az élősködőket, hanem a tovább szaporodásukat is megakadályozza. Védhetjük a kutyánkat speciális nyakörvvel is, ami több hétig nyújt élősködők elleni védelmet kedvencük számára. Ezek a termékek a gazdákra teljesen veszélytelenek. Nagyon fontos saját és családunk kullancsokkal szembeni védelme is a hosszú séták alatt.

Akik életébe idén tavasszal érkezett meg egy kiskutya, fontos gondoskodniuk a mikrochipezésről. Nem csak azért, mert 2013. január 1-jétől minden négy hónapnál idősebb kutyát kötelező chippel ellátni, de ha bekövetkezik minden gazdi rémálma, és a kutya elveszik, akkor a chip segítségével pillanatok alatt azonosítható. A chip nélküli kutyák gazdája pénzbírsággal büntethtő, és a kutyának nem adható be a kötelező oltás, amíg meg nem kapja a mikrochipet.

Tavasszal érdemes az ivartalanításra is gondolni, hiszen ez a kutyák természetes párzási időszaka. Vannak végleges megoldások, ha többet nem szeretnénk szaporítani a kutyáink létszámát. Vannak azonban ideiglenes megoldások is. 

A kutyád számára legmegfelelőbb megoldásokat és a részleteket állatorvosoddal tudod megbeszélni.

20170325_133737_easy-resize_com.jpg

 

Szőrmés kabát

Furry coat

20170218_141350_easy-resize_com.jpg

Dunaparti sétánk alkalmával találkoztunk hattyúkkal. Lili nem örült annyira a társaságuknak.

We met with swans during our walk on the bank of Danubie. Lilly wasn't happy about their company.

img_6030_masolata_easy-resize_com_1.jpg

Tetszik rajta ez a kabát, mert úgy néz ki mint egy oroszlán. :-)

I like this coat on her, she looks like a lion. :-)


0-02-05-3efcd28d2c1e975b23b06d4fa229b1d47fb93cb465d34d0dc6e333da635fbded_full_easy-resize_com_1.jpg

Vastag béléssel készült, télen is ki lehetett menni játszani.

The coat is very warm, she likes to play in the snow in it.

20170322_100537_easy-resize_com.jpg

Lila pulcsi

Purple sweater

20170322_144713_easy-resize_com.jpg

Polár kapucnis pulóver.

This is a polar hoodie.

20170322_144745_easy-resize_com_1.jpg

Amikor enyhül az idő, egy pulóver is elég, hogy ne fázzon. Azért is szeretem ráadni, mert a hosszabb séták alatt nem lesz poros a kutya. :-)

When the weather is getting nice, this hoodie is enough to keep her warm. I like this hoodie because she won't be dusty during long walks. :-)

20170322_101227_easy-resize_com.jpg

süti beállítások módosítása